Anhöriga och personal kämpar för demensboende

Personal och anhöriga slåss nu för ännu ett äldreboende i Sjuhärad. Den här gången gäller det Klockaregården i Fritsla, ett boende för dementa. Enligt ett förslag från Marks kommun ska Klockaregården läggas ner och de boende får flytta till ett annat äldreboende i Fritsla.
Ända sedan förra hösten har personalen på gruppboendet Klockaregården levt med ett hot om att att verksamheten kan komma att flyttas. Det finns nämligen på förslag från kommunen att nuvarande Klockaregården ska läggas ner, och i så fall får de elva dementa som bor där flytta till Solgård, ett annat äldreboende i Fritsla. Men det här protesterar personal och anhöriga mot eftersom samtliga på Klockaregården är dementa, och trivs i en mindre grupp och en flytt skulle betyda en stor omställning för de gamla. Kerstin Augustsson har sin 93-åriga mamma på Klockaregården och hon är bekymrad inför framtiden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".