Turism

Sjuhärad litar till TUR-en

Alla kommuner i Sjuhärad, utom Borås och Bollebygd, gör en gemensam satsning på turistmässan i Göteborg (TUR 2009).

”Stjärntur i Sjuhärad” - det är namnet på en monter på Turistmässan som är gemensam för sex av åtta kommuner i Sjuhärad.

I montern ska Idolstjärnan Robin Bengtsson och stjärnkocken Leif Mannerström med flera stjärnor profilera Sjuhärad som ett område för friluftsliv och shopping.

Men montern på TUR-mässan är bara början på ett längre samarbete. Det berättar mediastrategen Sofie Kerstell i Svenljunga och kommunutvecklaren Elin Liljebäck i Herrljunga.

– Vi vinner mer på att turisterna ser Sjuhärad som ett område, och då väljer man Herrljunga ena gången, Svenljunga andra gången och Tranemo en tredje. eller så syr man ihop allt på en gång, säger Liljebäck.

– Jag tror mycket för barnfamiljen för att vi har den bredden av utbud. Att man både kan göra roliga saker och shoppa. Det finns någonting för hela familjen, säger Sofie Kerstell - mediastrateg i Svenljunga

Turistmässan startar på torsdagen och pågår till och med söndag 22 mars.

Mer om Läs mer:

Jan-Åke Thorell
jan-ake.thorell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista