Vårgårda

Företagare rasar mot kommunalråd

Efter konflikterna i Vårgårdas kommunledning vill nu företagaren Leonard Mattson att kommunalrådet Tingbratt ska avgå.

Kommunalrådet Stig-Olof Tingbratt i Vårgårda får stark kritik från näringslivet.

Företagarprofilen Leonard Mattson, som varit ordförande i Företagarna i många år, tycker att kommunalrådet Stig-Olof Tingbratt ska avgå.

Bakgrunden är att kommunchefen Kjell Karlsson tvingats att lämna sin post efter att han och kommunens politiska ledning inte kommit överens.

– Kjell (Karlsson) har stått för näringslivet och för framåtanda. Som jag förstått det har han under lång tid motarbetats av Stig-Olof (Tingbratt), säger Leonard Mattson som vill ha tillbaka Kjell Karlsson som kommunchef.

Kommunalrådet Stig-Olof Tingbratt är upprörd över utspelet, och reagerar på att Leonard Mattson även påstår att han ljugit om vissa saker.

– Som kommunstyrelsens ordförande finns det alltid människor som försöker smutskasta både mig och övriga politiker, men det är första gången någon går ut och smutskastar mig just för att jag skulle farit med osanning, säger Stig-Olof Tingbratt.

Läs mer:

Mikael Olmås
mikael.olmas@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista