Arbetslösheten i Sjuhärad ökar

Arbetslösheten i Sjuhärad ökar. Det visar färska siffror från Länsarbetsnämnden. I samtliga kommuner utom Ulricehamn och Tranemo har arbetslösheten i juli ökat om man jämför med samma period förra året.
I hela Västra Götaland fortsätter antalet arbetslösa att stiga. Den öppna arbetslösheten ökar samtidigt som antalet personer som ingår i arbetsmarknadsåtgärder minskar, enligt Länsarbetsnämndens statistik. I sjuhärad ökade arbetslösheten i juli i alla kommuner om man jämför med samma period förra året, utom i Ulricehamn och Tranemo. I Ulricehamn är arbetslösheten oförändrad och i Tranemo har den till och med minskat något sedan förra året. Borås har den högsta arbetslösheten i området. Där var 6,4 procent av arbetskraften öppet arbetslös i juli. För hela länet är siffran 6 procent. Även antalet varsel ökade under juli, trots att juli månad i regel är en månad med ett lågt varselantal. Under juli har 40 företag i Västra Götaland varslat sammanlagt 902 personer om uppsägning. Man får gå tillbaka ända till 1997 för att hitta ett högre varseltal.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".