Borås

Konst värt pengarna

Igår invigdes det nyrenoverade konstmuseet i Borås. Över 20 miljoner kronor har renoveringen kostat, men även i dåliga tider så är det viktigt att satsa på kultur, tyckte såväl politiker, besökare och konstnärer på plats.

– I tider av sämre ekonomi så behöver man varje sätt att inspireras och att gå framåt, säger kommunstyrelsens ordförande i Borås Ulrik Nilsson (M) som fanns på plats vid invigningen.

Och även bland de konstintresserade besökarna så kändes det självklart att satsa på kultur även i dåliga ekonomiska tider.

– Ja det tycker jag, för kultur lyfter människan, säger Kristina Linderot som var imponerad över konsten som prydde väggarna.

Efter invigningen kunde konst från några av Sveriges främsta nu verksamma konstnärer avnjutas i utställningen Samtidigt -svenskt måleri på 2000-talet. En av dem är Karin Mamma Andersson som fick ägna en stund åt att skriva autografer och hon tycker att det är helt rätt att satsa på kultur och konstmuseum även om tiderna inte är de bästa.

– Det är en tilltro till denn fria tanken och väcker nya energier och som gör att det händer nya saker också. Det genererar människor som mår bra helt enkelt.

Sofia Boo
sofia.boo@sr.se

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista