Alkohol på allmän plats inget problem i Sjuhärad

Allt fler bötfälls för att ha druckit alkohol på ällmän plats. Det visar ny statistik från Rikspolisstyrelsen. Men i Sjuhärad är offentlig alkoholförtäring inget problem, enligt polisen.
En rundringring som Radio Sjuhärad har gjort bland sjuhäradskommunerna visar att polisen i exempelvis Tranemo inte har bötfällt någon. Polisen i Borås har bötfällt färre än tio personer under det senaste året. Polisen i Sjuhärad menar att alkoholförtäring på allmän plats inte är något större problem här, och heller inget brott som man prioriterar. Istället för att jaga personer som dricker alkohol på stan satsar polisen istället på förebyggande åtgärder mot ungdomar som dricker alkohol. När det gäller minderåriga tas alkoholen i beslag och förstörs. I hela Västra Götalands län bötfälldes förra året 58 personer för att ha druckit alkohol på allmän plats. I hela riket bötfälldes 572 personer.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".