Ulricehamn

Ulricehamn blir mer miljövänligt

Det ska bli lättare att handla miljömässigt - i alla fall i Ulricehamn. Kommunen är en av fyra städer i Västra Götaland som blir försöksort med ett bredare utbud av miljövänliga varor.

Än så länge är det fortfarande ganska svårt att vara miljövänlig konsument - det konstaterar man på Regionens Miljösekretariat.
Ofta krävs det att man anstränger sig för att leta upp de butiker som säljer miljövänliga produkter, och kanske innebär det också extra resor.

Därför har nu regionen startat ett projekt som ska ge bredare utbud av miljövänliga varor, och där ingår Ulricehamn som en av fyra städer i Västra Götaland.
Butikerna i de utvalda städerna Ulricehamn, Göteborg, Lidköping och Uddevalla inspireras här att ta in fler miljövänliga varor, oavsett om det gäller mat, kläder eller möbler.

Men det handlar inte bara om att köpa nytt. Det mest miljövänliga anses vara att köpa begagnat, och därför ska även projektet försöka öka utbudet av secondhand i de fyra städerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista