borås

Stor teaterfest i Borås i sommar

I juni blir det teaterfest i Borås utan tidigare motsvarighet. Den 3-7 juni är det teaterbiennal, ett arrangemang som turnerar över landet och äger rum vartannat år.

Programmet för de fem dagarna har nu kommit, och det innehåller 14 teaterproduktioner från hela landet. Dessutom ett otal seminarier, debatter och föreläsningar.

– Det här är det bästa Teatersverige har att visa upp, åtminstone enligt kritikerna i juryn, säger producenten Alf Algestam.

På Stadsteatern, Sagateatern, i Folkets hus, Bäckäng, utomhus vid vattentornet. Spelplatserna är många. En jury har valt ut det mest spännande i teaterväg från hela landet från de senaste åren och gästspel i Borås i juni.

Förra gången i Örebro 2007 kom 1500 besökare från hela landet.

– Det här evenemanget är egentligen lite för stort för Borås. Det finns inte scener så det räcker, så vi kommer ju att spela på alla möjliga och omöjliga platser.

-->

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista