Pär Holmgren Foto: Jan-Åke Thorell
Ulricehamn

TV-meterolog föreläste i Ulricehamn

Länsbygderåden i Västra Götaland arrangerar idag och i morgon en nationell konferens i Ulricehamn om ”energi och miljö i en hållbar Landsbygdsutveckling”. Först bland föreläsarna idag var Pär Holmgren - känd meteorolog från SVT som sedan årsskiftet ägnar sig åt miljöfrågorna på heltid.

Per Holmgren säger att han inte är rädd för att bli uppmålad som en domedagsprofet efter att han målar upp svarta framtidsvisioner.

– Jag brukar säga så här att det är väldig vikltigt att inte överdriver riskerna, de här problemen är så stora ändå att man inte behöver överdriva dem, men visst, det kan finnas folk som uppfattar det hela som överdrifter eller som nån slags domedagsprofetior. Men jag blir ju hellre uppfattad av ett litet antal människor som någon slags domedagsprofet istället för att bli uppfattad av många fler som en som stoppar huvudet i sanden, säger Per Holmberg.

Per Holmberg säger att det handlar om att göra en liten ändring då och då, och att det på sikt kan leda till stora förändringar i samhället.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".