Mark

Horredstrafikens bilar saboterades

I fredags fick chaufförer på bussbolaget Horredstrafiken sina privata bilar vandaliserade. Bakom dådet ska vara några som kallar sig Marks miljövänner.

Det var i fredags som chaufförer på bussbolaget Horredstrafiken fick sina privata bilar vandaliserade med både färg och träolja.

Chaufförerna har även fått anonyma sms om att de ska sluta köra tomma bussar på eftermiddagarna, och sluta förstöra miljön. Bakom dådet ska vara några som kallar sig Marks miljövänner.

– Det är lite skrämmande att de går så tillväga. Måste väl vara någon som har något agg, säger Bo Hultin som äger Horredstrafiken tillsammans med sin fru.

– De påstår då att vi kör med tomma bussar. Det är ju faktiskt så att vi fått utöka fordonstyperna med större bussar. Enda tomma bussarna är i princip när vi kör upp till depån.

Det är dock inte första gången Horredstrafiken utsatts för sabotage - exempelvis har fyra av företagets bussar tidigare satts i brand.

– Det måste var någon som är sjuk. Det har hänt för mycket för vi har haft skadegörelse med att de skurit i däck, repor i lacken och sådana här saker, säger Bo Hultin.

Polisen satte in extrabevakning kring företagets depå i Kinna i fredags kväll, men natten var lugn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".