Fredrik Grindemark. Foto: Mina Benaissa
borås

Oro för glasbitar i kyckling

På Ica Maxi i Borås har man de senaste dagarna fått plocka bort omkring 500 kilo kyckling av märket Kronfågel från frysdiskarna.

– Många oroliga kunder hört av sig, säger Fredrik Grindemark, försäljningschef på Ica Maxi.

Fredrik Grindemarks telefon har ring mer än vanligt de senaste dagarna. Från Umeå i norr till Malmö och Ystad i söder har det hittats milimeterstora glasbitar, dels i fryst kyckling men också något fall av färsk.

Elva produkter har återkallats av Kronfågel, men på Ica Maxi har man även plockat bort andra produkter av samma märke av säkerhetsskäl

– Det finns ett bra säkerhetssystem när det uppstår sådana här siutationer, menar Fredrik Grindemark. Försäljningen stoppas direkt i kassan så varorna går inte att köpa.

Det var den 20 mars som Kronfågel första gången återkallade ett parti djupfryst kyckling sedan en kund hittat en bit glas i en kycklingfilé. Efter att allt fler fall uppdagades runt om i Sverige så återkallade man förra fredagen all djupfryst kyckling under varumärket.

Diana Dzabic i Borås har en bekant som för någon dag sen gjorde ett obehagligt fynd i kycklingen:

– Jag är livrädd och undviker kyckling sedan en väninna till mamma hittade glasbitar i en kyckling, säger hon

Kronfågel har polisanmält händelserna och polisen undersöker de kycklingbitar som man funnit glas i.

Mina Benaissa
mina.benaissa@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".