För lite pengar i vårdbudgeten i Tranemo

Tranemos politiker säger sig vilja att såväl rehabiliteringen som dietistbefattning i kommunen förstärks. Men tjänstemännens förslag håller sig till budgeten och där konstateras att det inte finns något ekonomiskt utrymme för att förbättra vården och omsorgen i kommunen.
Att det är viktigt med rehabilitering och sjukgymnastik konstaterar Tranemo kommuns omsorgsförvaltning i handlingsplanen för kommande år. Kommunen behöver förstärkas med såväl sjukgymnast- som arbetsterapeutkompetens. Samma sak är det med en dietistbefattning, det ingår i helheten för en god vård och omsorg. Men inom den preliminära budgeten finns det inget utrymme för någondera. Inte heller för att etablera en gruppbostad för psykiatripatienter. Omsorgnämndens arbetsutskott hoppas nu att kommunfullmäkte ger nämnden extra pengar för dessa tre projekt så att rehabiliteringen kan förbättras, att en dietist kan anställas och att det blir en gruppbostad för långtidssjuka psykiatripatienter. Beslut om budgeten för Tranemo kommuns omsorgsnämnd tas på nämndmötet 20 augusti.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".