Borås

Modell lurade män på pengar

Den kvinna i 30-årsåldern från Borås som fick tre män att betala ut sammanlagt över 280.000 kronor åtalas igen. Denna gång misstänkt för grovt bedrägeri mot ytterligare en man.

Kvinnan ska ha förmått mannen att betala ut drygt 360 000 kronor.

Hon hade en relation honom och ska ha sagt till honom att hon var utsatt för hot och utpressning, och måste betala för att inte råka illa ut.

Mannen ska då ha fört över pengar till kvinnan som ett lån. Då mannen inte fick tillbaka sina pengar hotade han kvinnan med polisanmälan, och då ska kvinnan ha hotat med att döda mannen.

Till de andra män som kvinnan ska ha lurat tidigare, ska hon bland annat sagt att hon har en dotter som fått leukemi, att hon haft en dotter som avlidit i hjärnhinneinflammation och att hon blivit bestulen på pengar och därför inte kunnat betala sin hyra.

Kvinnan ska även ha sagt att hon arbetat som modell i USA och att hon väntade på en större summa pengar därifrån. Därefter skulle hon kunna betala tillbaka pengarna hon fått av männen. Enligt åklagaren finns det ingen sanning i detta.

Kvinnan är åtalad misstänkt för sammanlagt tre fall av bedrägeri och ett fall av grovt bedrägeri. Hon har i förhör medgett att hon tagit emot pengarna, men förnekar brott.

Hon är sedan tidigare känd av polisen för att ha lurat av män pengar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".