Företag skickar bantningsreklam till barn

Det senaste året har postorderföretaget Pharma Post anmälts 65 gånger till Konsumentverket. Företaget marknadsför olika bantningspreparat och vänder sig bland annat till barn, i vissa fall så unga som 8 år. Eva Wilhelmsson i Svenljunga är en av dom som anmält Pharma Post, som har skickat flera brev till hennes dotter Johanna.
Breven från Pharma Post började komma när Johanna Wilhelmsson var 13 år. "Varför missunna dig själv en smal och elegant silhuett som kan bli din på kort tid. Varför inte njuta av en tillvaro där alla män beundrar dig och alla kvinnor vill vara precis som du." Så står det i ett av breven som Pharma Post har skickat till Johanna Wilhelmsson. Nu är hon 15 år och bantningsreklamen har fortsatt att komma. - Minst sju-åtta utskick, säger Eva Wilhelmsson, så sent som i förra veckan kom det senaste brevet. Varken Eva eller Johanna har den blekaste aning om hur företaget Pharma Post har fått tag i deras adress. - Först försökte jag hitta ett telefonnummer till företaget, men det visade sig vara omöjligt, säger Eva Willhelmsson. - Så då bestämde jag mig för att anmäla dem till Konsumentverket istället.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".