1 av 2
Johannes Häggström. Foto: Mina Benaissa
2 av 2
borås

Krögare hotas av gågata

Planerna att minska storleken på uteserveringarna på gågatan kan innebära spiken i kistan för vissa krogar. Det menar Johannes Häggström, ansvarig för Bishop Arms i Borås.

Johannes Häggström är en av dem som höjer rösten mot planerna att begränsa platsen för uteserveringar till två och en halv meter. Han upplever att staden har planerat förutsättningarna för Stora Brogatan utan att höra med krögarna själva.

Tanken är att gågatan, som inte haft nån ordentllig upprustning på över 40 år, ska bli ett mer promenadvänligt vandringstråk. Det ska locka folk att gå in i stadskärnan, och då behövs större utrymme. Därför begränsas uteservingarnas plats till 2.5 meter.

En arbetsgrupp är tillsatt - där stadsakritekt, fastighetsägare och gatukontoret diskuterar upplägget. Våren 2010 är det tänkt att bygget ska vara igång - och klart samma sommar. 

Johannes Häggström tycker att de senaste åren kantats av nya direktiv när det gäller hur stora uteserveringarna får vara på gågatan - och minskat utrymme skulle innebära spiken i kistan för vissa krogar.

Mina Benaissa
mina.benaissa@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".