Bernt Ekholm. Foto: Sofia Müller, Scanpix.
Mark

Ekholm: Mark åter till miljötoppen

Den kända före detta riksdagsledamoten från Mark, socialdemokraten Berndt Ekholm, är på väg in i Markpolitiken som ni ha kunnat höra tidigare i Radio Sjuhärad.

Idag berättar Berndt Ekholm för första gången om sina visioner i rollen som miljönämndens nya ordförande. Han vill åter göra Mark till en kommun som låter tala om sig över landet, som en kommun med stark miljöprofil.

– Det var ett väldigt tryck i miljöfrågorna. Nu hör man en och annan som säger att det har fallit tillbaka lite. Man pratar inte på nationell nivå lika mycket om Marks kommun, säger Berndt Ekholm.

Han funderar själv på vad det kan bero på. Antingen att andra kommuner har kommit ifatt, eller att miljöfrågor har fått stå tillbaka lite i Mark. Ekholm tänker ta reda på vilket, och hur som helst kämpa för miljöfrågor.

Berndt Ekholm blir en tungt meriterad ordförande i miljönämnden, efter sitt mångåriga arbete med miljöfrågor - inte minst internationellt.

Tio år i styrelsen för Naturvårdverket har han bakom sig, en period som sakkunnig åt dåvarande miljöminister Birgitta Dahl. Marks miljönämnd blir en kontrast.

– Det kan väl bli spännande. Visionen, ja, det är ju ”den gröna kommunen”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".