Borås

Två skadade vid skottlossningar

Uppdaterad 14:19
Två män i 20-årsåldern sköts vid två olika skottlossningar i Borås natten till söndagen. Den första inträffade klockan 22.17 vid Hultatorg och den andra 23.23 på Hedvigsborg. Den ene är allvarligt skadad men läget är stabilt. Under dagen har polisen förhört de båda skottskadade.

Under söndagen förhördes de två skottskadade männen. Polisen vill inte avslöja allt man vet om händelsen men säger att man inte utesluter ett samband mellan de båda händelserna. Än så länge finns ingen misstänkt.

Enligt polisens presstalesman i Göteborg Björ Blixter utesluter polisen inte heller att skjutningarna kan ha ett samband med det stora narkotikafynd som en ung pojke gjorde på Kristineberg, ett par hundra meter från den ena skjutningen,  i går. Han hittade då en knark till ett värde av hundratusentals kronor.
– Vi kan inte utesluta det, säger Blixter.

Den ene av de två unga männen är allvarligt skadad och vårdas fortfarande på Södra Älvsborgs sjukhus i Borås, enligt informationsavdelningen är hans läge dock stabilt. Den andre är lindrigt skadad och har fått lämna sjukhuset.

De båda platserna är avspärrade, den tekniska undersökningen har precis inletts. Polisens intresse koncentreras till parken mellan Hulta torg och Skillingsgatan samt gångvägen utmed 27:an vid Kronängs idrottsplats på Hedvigsborg.
Polisen säger att det även hade varit stökigt bland olika gäng på stan i går kväll men om det har någon koppling till skjutningarna är oklart.

Polisen är intresserad av att få in vittnesuppgifter och uppgifter om bilar i områdena. Under dagen har man förhört de båda skottskadade samt vittnen.