Hasse Hansson kan bli kvar som tränare för Ulricehamn. Foto: Kristoffer Lidén
Ishockey

Tränarfrågan i fokus hos hockeylagen

Ulricehamn degraderades från division I och Nittorp missade att ta steget upp. Nu möts lagen i division II kommande säsong - och just nu ligger fokus hos båda klubbarna att göra klart med nya tränare

I Nittorps IK, som missade i kvalet till division I är känslan bra hos Stefan Nilsson i sportgruppen, trots att inte mycket är klart. Tränaren Hasse Pettersson försvinner till Gislaved och tar med sig Erik Hedlund dit. Dessutom ser Mattias Pettersson ut att försvinna. Men Stefan Nilsson tror ändå att Nittorp kan spänna bågen och har ingen panik för att få truppen klar. Det öutar också åt att Mats Claesson fortsätter som tränare, trots att han sa upp sitt kontraklt nyligen.

I Ulricehamn Ulricehamn, som degraderades till division II, finns en klar målsättning att ta sig tillbaka till ettan så fort som möjligt. Det får man klara utan målvakten Dennis Karlsson som bllir kvar i division I och byter klubb till Olofström. Dessutom ser det ut som om Pontus Gunberg försvinner och veteranen Daniel Elofsson lägger grillorna på hyllan. Hett i Ulricehamn just nu är tränarfrågan. Där en lösning är nära med Hasse Hansson, som kom in lagom till tidigare kvalspel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".