1 av 2
2 av 2
Alla fem kandidaterna. Foto: SR Sjuhärad
Sjuhärad

Lyssnarna väljer sommarpratare

För första gången får Radio Sjuhärads lyssnare utse en av årets sommarpratare. Intresset att få en timme i radio var stort - 28 personer anmälde sig, fem plockades ut av Radio Sjuhärad och nu får lyssnarna göra det slutliga valet bland de fem kandidaterna.

Fem kandidater att välja på och en webb-baserad omröstning på sr.se/sjuharad. Det är förutsättningarna för Lyssnarnas val, som det heter. En dryg vecka framöver går det att rösta.

Eftersom det är första gången Radio Sjuhärad efterlyser sommarpratare, så var programchefen Ann-Christin Lundberg rätt spänd på om någon skulle anmäla sig.

– Jag trodde inte att det skulle bli så här många i alla fall. Det känns som om det här är något som lyssnarna har väntat på. Att man har velat komma till tals på det här sättet.

Vad händer med alla som inte blir sommarpratare?

– Kanske att vi gör Vinterpratarna, eller hittar något annat sammanhang där vi kan göra intervjuer, för det känns som att det är en skatt vi har hittat här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".