Dalsjöforsbranden

Lättad efter friande dom

Både tingsrätten och hovrätten dömde de två 15-åriga pojkarna som åtalats för att ha bränt ned förskolan Kerstinsgården förra året för mordbrand - i förra veckan friades de av Högsta Domstolen. Det har varit en tuff tid, säger pappan till den pojke som hela tiden hävdat sin oskuld.

Det var i mitten av mars förra året som stora delar av förskolan Kerstinsgården i Dalsjöfors förstördes i en brand sedan några pojkar slagit sönder en ruta och skjutit in raketer. Två pojkar åtalades för mordbrand, den ene av dem erkände i rätten att det var han som skjutit in raketerna medan den andra hela tiden hävdat sin oskuld.

Både tingsrätten och hovrätten ansåg dock att båda pojkarna varit delaktiga och dömde dem därför för mordbrand. Men som vi berättat tidigare överklagades Hovrättens dom till Högsta Domstolen - som friade båda för mordbrand.

Det enda som kvarstår är därför domarna för några mindre fall av skadegörelse bland annat på en lekstuga utanför Kerstinsgården.

Jenny Hellström
jenny.hellstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".