Radio Match hotas av vite

Granskningsnämndens tvist med Radio Match i Borås har gått vidare till Länsrätten. Om Granskningsnämnden får rätt hotas Radio Match av vite på 100 000 kronor.
Radio Match i Borås, och Fria Radiobolaget, som står bakom, var en av flera kommersiella lokalradiostationer som kontrollerades av Granskningsnämnden i början av året. Enligt nämnden sänder Radio Match inte tillräckligt mycket lokalt, eget material enligt de nya regler som infördes för två år sen. Då sänktes kostnaden för sändningstillstånden kraftigt, samtidigt som kraven på att sända lokalt material skärptes. Granskningsnämnden hotade då med vite på 100 000 kronor om Radio Match inte ändrade på sin programtablå. Radio Match förklarade först bristen på lokalt material med sjukdom och rekryteringsproblem, och hävdade sedan att den nuvarande tablån uppfyller kraven, men de har inte Granskningsnämnden accepterat. Länsrätten avgör troligen tvisten inom kort.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".