Borås

Ormar lockar folk till närbesök

Lågkonjunkturen kan få en positiv effekt - lokalt. Många väljer att bli turister på hemmaplan i stället för att åka bort. Och det gynnar den lokala näringen. Therese Lilja på Borås Tropikhus har märkt en stark ökning av antalet besökare i år.

Tropikhuset i Borås har haft nästan dubbelt så många besökare under påsklovet i år som förra året. Även under sportlovet märktes en kraftig ökning.

Än så länge är det för tidigt att dra några stora slutsatser av siffrorna. Men även om besökssiffrorna under påsk på närbelägna Borås Djurpark inte är klara - så är uppfattningen att antalet besökare har ökat även där.

Och även om det under påsk var osedvanligt fin väder, ger en rundringning till några turistbyråer i Sjuhärad ändå vid handen att det inte är osannolikt att just lågkonjunkturen kan bidra till att besökssiffrorna ökar.

– Ja, det har nog gjort en hel del faktiskt, att folk börjar titta närmare, säger Andreas Lustig på Tropikhuset

Jan-Åke Thorell
jan-ake@thorell

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".