Mark

Badhuschefen i Mark borta från jobbet

Marks kommun låter chefen för badhuset Kaskad lämna jobbet, redan innan det är klart vad han ska syssla med. En ny chef är på plats på inomhusbadet. Personalen blev informerad efter att kommunen förstått att Radio Sjuhärad skulle berätta om nyheten.

Kjell Svensson har varit chef på Kaskad i över 15 år och drivit flera aktiviteter som lockat nya grupper till badhuset.

Det var i samband med att hårda besparingar för badhuset presenterades för en månad sedan som Kjell Svensson sa att han inte ville vara med längre. Han hade tappat sugen och ville bli omplacerad.

Förhandlingar har pågått en tid men än är inget klart, enligt Karin Jageby, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Det blir Yngve Eriksson som tar över. Han finns i dag som en av cheferna på kultur- och fritidskontoret. Han har haft ansvar för bland annat anläggningar, vaktmästare och arbetslag.

Men hans tjänst har kraftigt förändrats sedan flera ändringar av organisationen gjorts den senaste tiden. Bland annat har alla vaktmästare som han ansvarade för flyttats över till teknik- och serviceföravltningen.

Yngve Eriksson blir nu tillförordnad badchef fram till årsskiftet.

– Det är inte bra att ha en chef som inte vill vara chef och har tappat sugen, därför har vi tagit bort honom, säger Karin Jageby.

Under 2008 har Kaskad gått kraftigt back ekonomiskt och orsakat att nämnden dragits med ett underskott. Kjell Svensson bekräftar att inget är klart.

Ingen kan i dag svara på hur överlämningen till den nye badchefen ska gå till,  Kjell Svensson själv vet inget.

Personalen fick information först efter att förvaltningen förstod att Radio Sjuhärad skulle berätta om nyheten. Meningen var att personalen skulle få information nästa vecka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".