Borås

Ny privat vårdcentral på Brämhult

Bristen på läkare är inget problem för den nya privata vårdcentral som planeras i Brämhult i Borås. Och kvalitet, kontinuitet och tillgänglighet ska locka patienter till vårdcentralen, det säger läkaren Eva Angesjö som ska bli verksamhetschef.

– Vi ska erbjuda bra vård och en bra kontinuitet. En privat vårdcentral ger korta beslutsvägar och medbestämmande, säger Angersjö.

Det är Praktikertjänst - som redan driver vårdcentralen Herkules i centrala Borås som planerar för en ny vårdcentral på Brämhult. Om regionen ger nödvändigt tillstånd i juni kan vårdcentralen öppna i oktober. Tanken är att den ska ha 3-4 läkare.

I området finns även Boda vårdcentral - en vårdcentral som under lång tid haft stora problem med att få sina läkartjänster tillsatta. Men det ska inte vara något problem för den nya vårdcentralen tror Eva Angesjö.

– Vi har redan i dag ett antal doktorer som är mycket intresserade så bemanningen blir inget problem.

Jan-Åke Thorell
jan-ake.thorell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".