1 av 2
Det tog tre månader att bygga elbilen. Foto:Mina Benaissa
2 av 2
Foto:SR Sjuhärad
ulricehamn

Per har byggt sin första elbil

Per Svensson i Ulricehamn har byggt en egen elbil och hoppas kunna satsa på egen tillverkning av elbilar i framtiden. Det tog honom tre månader att bygga den första och nu har han modellen och ritningar för att kunna göra fler.

Åtta batterier i en röd låda i bagaget - isolerade med frigolit och dragna värmeslingor. Minst 45 kilometer kan man ta sig på en laddning i den nioåriga Golf Caddie. Det har tagit Per Svensson tre månader att bygga sin första elbil - största delen av tiden gick till att vänta på beställda bildelar. .

Han har hittat en ny nisch i och med bygget av elbilen. Han hoppas kunna utöka verksamheten genom att bygga om bilar till elbilar åt kunder.

Trots att han annars håller på med bensindrivna amerikanare - så vittnar en bukett sidenblommor i ett överflödigt avgasrör på golfen om att det går att tänka grönare.

Mina Benaissa
mina.benaissa@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".