Föräldrar protesterar mot indragna skolskjutsar

I dag överlämnade föräldrar i Tranemo en protest mot att flera skolskjutsar dragits in inför skolstarten. Nya regler från kommunen innebär att de barn som har mindre än 2 kilometer till närmsta skolskjutshållplats numera får gå dit på egen hand.
Anna Carin Liber från Givarp berättade att det är uteslutet att skicka ut barnen själva. För de föräldrar som inte har möjlighet att skjutsa barnen blir det snart en ohållbar situation. Jan Erlandsson från Länghem varnade för att det kommer hända en olycka om barnen tvingas gå långa sträckor själva. Bakgrunden till att Tranemo kommun nu drar in skolskjutsarna för en del av barnen är att man i och med en ny upphandling också har ställt högre krav. Och med de nya kraven blir resorna en miljon kronor dyrare än föregående år. - Vi försöker göra en rättvis bedömning för skolskjutsarna över hela kommunen, säger Lars Gunnar Karlsson på bildningsförvaltningen i Tranemo.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".