Hässleholmen mest brottsutsatt

Hässleholmen i Borås fortsätter att vara det mest brottsutsatta området i hela Sjuhärad. Nästan hälften av de boende på Hässleholmen har varit utsatta för brott det senaste året, enligt polisens medborgarundersökning.
Nästan hälften, eller 44 procent, av de boende på Hässleholmen har under det senaste året utsatts för brott, en ökning med 13 procentenheter sedan 1999. Även oron för att utsättas för brott har ökat på Hässleholmen. 79 procent svarade att de känner oro, vilket också det är den högsta siffran i hela sjuhärad. I år är fjärde året som polisens Medborgarundersökning har genomförts, i samarbete med kommunerna, omkring 8 000 personer som har deltagit i undersökningen. Och allt är inte negativt. Bland de områden som visar en positiv trend finns bland annat Bollebygd och Ulricehamn där klart färre anger att de har utsatts för brott jämfört med tidigare år.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".