Bristande sophantering i Mark

Trädårdavfallet och insamling av grovsopor i Mark måste tas bättre om hand, enligt Miljökontoret i Mark. Dessutom borde kommunen fundera på om villaägarna ska betala för att få trädgårdsavfallet bortforslat.
Just nu håller samhällsbyggnadsförvaltningen på med en översyn av hur insamling av grovsopor bör ske i framtiden. Miljökontoret i Mark föreslår att kommuninvånarna får möjlighet att lämna grovsopor på flera platser. Förutom Skene Skog bör grovsopor samlas in i Horred, Öxabäck, Fritsla och Sätila. Och vid insamlingsplasterna ska det finnas personal som kan övervaka insamlingen, anser miljökontoret. Även trädgårdsavfallet bör tas om hand bättre. I dag är det på flera ställen ett stort problem. I dag slängs det ofta på undanskymda platser i kommunens villaområden. Kommunen bör istället under sommarhalvåret arrangera hämtning på bestämda platser i kommunen. Kosnaden för detta debiteras antingen de boende eller så står kommunen för kostnaderna. Men att en lösning på problemet görs är viktigt menar miljökontoret. Det blir nu samhällsbyggnadskontoret som ska komma med ett förslag hur avfallshämtningen ska organsieras.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".