1 av 2
De lokala Boråssändningarna från Mix Megapol upphör vid årsskiftet. Foto: Mix Megapols hemsida. Montage: SR Sjuhärad.
2 av 2
Borås

Mix Megapol skär ner i Borås

Den lokala reklamradion i Borås är på väg att försvinna. Tre anställda programledare på Mix Megapol har sagts upp, och från och med årskiftet ser det ut att bara bli rikssändningar i kanalen.

Beslutet är i och för sig inte oväntat, bland annat på grund av att kravet på lokalt producerad radio i reklamradion väntas försvinna vid årsskiftet.

Däremot var beslutet oväntat att redan nu säga upp de tre medarbetarna i Borås. De kommer att sluta successivt under sommaren, men Megapol har krav på sig att sända lokal radio fram till årsskiftet. Det betyder med största sannolikhet att sändningarna från Borås i höst kommer att förinspelas - ”hur bra och trovärdig radio nu det blir”, som en av medarbetarna på Mix Megapol uttrycker det.

Frågan är också vad lokal radio egentligen betyder enligt det avtal som fortfarande gäller.

Staffan Rosell, VD för SBS Radio, säger till Radio Sjuhärad att man jobbar för att ha personal som motsvarar en tjänst i Borås.

När sändningsavtalet går ut vid årsskiftet så hoppas Staffan Rosell att kraven på att man är tvungen att sända lokalt material i Borås ska försvinna.

Radioledningen har inte varit anträffbar för en kommentar idag, men totalt ska 15 medarbetare sagts upp i hela Mix Megapolnätverket.
Vad som är orsaken är därför än så länge spekulationer, men det är inte okänt att den lokala reklamradiobranschen har det tufft.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".