1 av 2
Sjukhusdirektör Ingela Tuvegran vill inte delta i debatt
2 av 2
Borås/Skene

Sjukhusdirektören vägrar debatt

Uppdaterad 11:42
I eftermiddag tar politikerna i hälso- och sjukvårdsnämnden ställning till om det ska skjutas till mer pengar till sjukhusen i Borås och Skene, men samtidigt som frågetecknen om framtidens vård är många så vägrar sjukhusledningen delta i den stora debatt om sjukvården som Radio Sjuhärad sänder i eftermiddag.

Sjukhusdirektören Ingela Tuvegran vill inte blanda politiker och tjänstemän i en debatt säger hon när Radio Sjuhärad under onsdagen försökte få henne att komma till debatten.

– Vi blandar inte i samma sammanhang tjänstemän och politiker.

Håll med om att det är lite udda att sjukhusdirektören inte deltar i en större debatt?

– Jag deltar gärna, men vi har sagt så här för tydlighetens skull om vem som har ansvar för vad så ska vi inte i samma sammanhang i en debatt som är politiskt orienterad ha med tjänstemän.

Men förklara pedagogiskt varför du inte ställer upp.

– Ja jag har sagt det nu. Jag kan inte vara mer pedagogisk.

Jo det kan du.

– Nej.

Debatten kring lasaretten i Sjuhärad kan du höra i Sjuhärad Direkt mellan 16.00 och 17:45 idag.

Södra Älvsborgs sjukhus har under torsdagen lagt ut ett pressmeddelande om att sjukhusets tjänstemannaledning inte ställer upp i eftermiddagens sjukhusdebatt. Pressmedelandet kan du läsa här. (Det innehåller den felaktiga uppgiften att Jan Hallberg ska delta i debatten, vilket alltså inte stämmer.)

-->

Nicklas Malmberg
nicklas.malmberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".