Horred

Missförhållanden tillbakavisas

Påståendena om missförhållanden och sexuella trakasserier på Öxnevalla behandlingshem utanför Horred, tillbakavisas nu av regionchefen för Statens Institutionsstyrelse i Västsverige.

Regionchefen Ingvor Gunnarsson tar ändå anmälan på allvar och en utredning om eventuella missförhållanden har satt igång.

– Oavsett om det är en anonym anmälan eller inte så måste vi ju agera utifrån att man påtalar att det finns missförhållanden och undersöka om det finns någon sanning bakom de här utsagorna, säger Ingvor Gunnarsson.

Anmälan är anonym, men påstås komma från personal på behandlingshemmet. Förutom påståendena om sexuella trakasserier mot den manliga delen personalen - så anklagas ledningen för att ha tappat kontrollen över institutionen, med godtyckliga tillsättningar av tjänster, underliga turer i omplaceringar och uppsägningar - bland annat.

Nu ska all personal intervjuas av någon utomstående för att arbetsmiljön ska kartläggas. Och Ingvor Gunnarsson har redan besökt behandlingshemmet och träffat berörd personal.

Jan-Åke Thorell
jan-ake.thorell@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".