Elmo Leather - en av Svenljungas största arbetsgivare. Foto: SR Sjuhärad
Svenljunga

Elmo varslar igen

Elmo Leather i Svenljunga varslar ytterligare 49 anställda om uppsägning. Bakgrunden är fortsatt svag efterfrågan från fordonsindustrin.

Nalle Johansson är VD på Elmo Leather och en av ägarna sedan företaget gick i konkurs i december

– När vi startade i januari så överskattade vi kommande volymer. VI trodde det skulle bli lågt, men det blev lägre vilket gjorde att vi återanställde tyvärr för många.

49 anställda på kollektivsidan är nu varslade, alltså nästan en tredjedel av de kvarvarande kollektivanställda. Men trots sämre tider än Nalle Johansson trott så hoppas han på en vändning efter semestern och att ingen i slutändan kommer att få lämna sitt jobb.

– Min magkänsla och förhoppning är att vi inte behöver effektuera detta utan att orderingången ska vara bättre efter semester i Augusti.

Elmo Leather har sen februari 2008 halverat sin personalstyrka genom flera varsel samt konkursen i december. I februari 2008 arbetade 300 personer på företaget. Om gårdagens varsel resulterar i uppsägningar så kommer personalstyrkan att bestå av runt 150 personer.

 

Tidigare rapportering:

Sofia Boo
033-177569
sofia.boo@sr.se

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".