1 av 3
2 av 3
En ladugård förstördes helt i branden i Gånghester. Foto: Charlotte Brunmark.
3 av 3
Räddningstjänsten försöker ringa in elden. Räddningsledare Jimmy Ung i mitten. Foto: Pär Sandin
Mark Svenljunga

Skogsbrand hotade bostadshus

Uppdaterad 18:30
Ett stort skogsområde i gränstrakterna mellan Mark och Svenljunga brinner. I brandens inledningsskede på eftermiddagen riskerade hus och sommarstugor vid Vännebosjön att slukas av elden.

Räddningstjänsten kommer troligen att vara på plats hela natten. Inga byggnader hotas dock längre, enligt uppgift från Räddningstjänsten.

Det är vid Vännebosjön på gränsen mellan Marks kommun och Svenljunga kommun det brinner.

50-60 personer från flera håll i Sjuhärad är på plats för att bekämpa elden - brandpersonel från Skene, Horred, Svenljunga, Borås och Länghem.

Enligt Räddningstjänsten är det spridningsrisk men inga byggnader ska vara hotade av branden längre. Vid 17:45-tiden meddelande räddningstjänsten att det började se ljusare ut, men att man ännu inte hade kontroll över branden.

Utanför Gånghester har en ladugård brunnit ned under måndagen och elden spred sig i närliggande hyggen. Räddningstjänsten fick jobba för att begränsa spridningen och jobbade vid 17:30-tiden med eftersläckning.

Ingen personer eller djur ska ha skadats i någon av bränderna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".