Ulrik Nilsson (M). Foto: SR Sjuhärad.
Borås

Borås sparar tidigare än beräknat

En ny skatteprognos, som spår ännu sämre tider för kommuner och landsting, gör nu att Borås lägger besparingar tänkta för nästa år redan i slutet av 2009.

I torsdags kom en ny skatteprognos som spådde ännu sämre tider för kommuner och landsting. För Borås del visade den 55 miljoner mindre i skatteintäkter.

Det fick den borgerliga majoriteten att i kommunstyrelsen på måndagen att lägga fram att nedskärningarna som beslutades i mars tidigarelägg.

Förslaget från den borgerliga majoriteten fick vänsteroppositionen att reagera kraftigt och kräva tid för samråd.

”Att ta beslut utan tid att sätta sig in i följderna av en 55-miljonersavvikelse är oacceptabelt”, menade Socialdemokraternas Ulf Olsson och oppositionen deltog inte i beslutet.

Tidigare har de borgerliga hållit hårt på ett överskott på två procent av kommunens omsättning - 5,6 miljarder ger överskottet 112 miljoner.

Det har nu krympt till tolv miljoner och kan bli ett underskott eftersom Socialnämnden och Sandhult redan ligger 30 miljoner back.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".