Bättre lokaltrafik behövs i Mark

Kollektivtrafiken måste bli bättre i Marks kommun. Därför kommer kommunen nu att ta kontakt med Västtrafik för att se över kollektivtrafiken i kommunen. De här frågorna måste vi jobba mer med eftersom annars tappar kommunen folks förtroende för att bosätta sig i trakten, säger Lars Olof Johansson som är kommunstyrelseordförande i Mark.
Det är bl a förre riksdagsmannen Lennart Brunander som som motionerat om bättre lokaltrafik i framförallt Sätila, Hyssna och Bollebygdsområdet. När den motionen nu har behandlats politiskt så finns det en bred enighet om att begära ett möte med Västtrafik för att ta upp alla kollektivtrafikfrågor. I Öxabäck, Torestorpsområdet och Västra Mark så är kollektivtrafikförbindelserna dåliga men problemen finns också i Halland och Varbergsområdet. Därför vill politikerna bland annat ha bättre anslutningsbussar till buss 156 och bättre turer mellan Göteborg och Kinna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".