Skola

Ny teknik uppmuntras i skolorna

Kommunerna har ont om pengar och besparingar på personal i skolan hotar på många håll i Sjuhärad. Samtidigt uppmanas skolorna i Sjuhärad att satsa på ny teknik i klassrummen.

Det är rätt tid att investera nu, enligt det kommunägda bolaget Mediapoolens vd, Ann-Britt Dahl, under en teknikdag i Borås för lärare.

– Just nu känns det som om man har startat en lavin, som har gjort att man fokuserar mer på it i undervisningen, säger Ann-Britt Dahl. Jag tror att det är en rätt så bra investering.

Birgitta Levin, lärare på Engelbrektskolan i Borås, var en av dem som imponerades av teknikens under. Hon tycker att hennes skola ligger efter i den tekniska utvecklingen, men i valet mellan lärare eller modern teknik så är valet ganska enkelt.

– Vi har tyvärr inte de allra senaste tekniska finesserna. Och det är klart att när det handlar om lärartjänster så är det väl viktigare att de finns utbildad personal.

– Vi kanske inte kan köpa in oss på detta just nu, säger Tobias Eriksson från Altorpsskolan i Herrljunga.

Christina Helsén på Töllsjöskolan i Bollebygds kommun tycker att det är viktigt att försöka hänga med tekniskt, för att inte kunna mindre än eleverna.

Är det rätt tid nu att köpa in teknikprylar?

– Det kan man väl fundera på, men när är rätt tid att investera i skolan? Frågan är om rätt tid kommer någon gång.

Annsofie Andersson
annsofie.andersson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".