Borås

33-åring inte mördad vid Solhem

Förundersökningen om det misstänkta mordet på en 33-årig, kriminellt belastad man, i början av februari vid Solhem i Borås läggs ned.

Obduktionen visar att mannen inte blev mördad utan dog efter att ha halkat och slagit sig i huvudet, säger Göran Arvidsson, chef för länskriminalen i Borås.

Sent på lördagsnatten i slutet av januari såg vittnen hur 33-åringen var på väg från stan mot Solhem. Ett annat vittne såg honom också tidigt på söndagsmorgonen. På kvällen hittade en väktare 33-åringen livlös och blodig en bit från Solhem. Polis kallades till platsen men mannen var redan död.

Sett till mannens skador, bland annat i huvudet, arbetade polisen i början av utredningen utifrån att 33-åringen, som är kriminellt belastad, kunde blivit mördad. Under utredningen har det också ryktats att 33-åringen skulle varit hotad, och att det skulle kunna ligga bakom ett eventuellt mord.

– Det är ingenting jag vill kommentera vad han gjort tidigare egentligen utan vi har gjort en noggrann undersökning på hela det här fallet. Vi har en bra beskrivning på vad som skett under kvällen och vad han gjort under kvällen och vad som skett under hela det här dygnet, säger Göran Arvidsson.

Eftersom resultatet av obduktionen har dröjt har polisen inte med säkerhet kunnat slå fast hur 33-åringen dog. Men i slutet av förra veckan blev obduktionen klar och den, tillsammans med den tekniska undersökningen av platsen, gör att polisen utesluter mord.

Jenny Hellström
jenny.hellstrom@sr.se