Elever på Erikslundsskolan hugger in på desserten Foto: Silvia Rydberg
Borås

Gourmélunch på Erikslundsskolan

I veckan står bland annat tzatsiki, vitlöksbröd och ugnsbakat kycklingbröst på menyn i restaurangen på Eriksslundsskolan i Borås. Där bjuds eleverna på en trerätters gourmétlunch en dag i veckan.

Det hela började för några månader sen, berättar restaurangchefen på skolan Bertil Weltman, när några elever inte betraktade restaurangen som en restaurang och då föddes idéen med en trerätters gourmélunch.

En gång i veckan bjuds en klass på en trerätters lunch.

– De flesta av våra elever tycker det är fantastiskt bra. Vi har ju kommit mycket närmare eleverna, de ifrågasätter vad det är för man och de har lärt sig lite mer, tillexempel att de sitter tjej och kille, att de vet vilka bestick de ska använda till förrätten och så vidare, säger Bertil Weltman.

Silvia Rydberg
silvia.rydberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista