Borås

Solochvårare dömd till fängelse

En kvinnlig bedragare i 30-årsåldern har dömts till fängelse i 1 år och 6 månader. Kvinnan lurade fyra män på pengar genom att låtsas vara en baddräktsmodell i trångmål.

Kvinnan är från Borås, och har påstått sig vara en baddräktsmodell i ekonomisk knipa. Totalt ska hon lurat fyra män på sammanlagt drygt 640 000 kronor.

Tre av männen ska kvinnan haft kontakt med via internet och genom falska historier ska hon förmått männen att sätta in pengar på hennes konto.

Bland annat ska kvinnan ha sagt att hon haft en dotter som fått leukemi, att hon haft en dotter som avlidit i hjärnhinneinflammation och att hon blivit bestulen på pengar och därför inte kunnat betala sin hyra.

Den fjärde mannen hade kvinnan ett förhållande med, och till honom ska hon ha sagt att hon var utsatt för hot och utpressning och därmed varit tvungen att betala pengar för att inte råka illa ut.

Mannen ska då satt över pengar till kvinnan som ett lån. Då han inte fick tillbaka sina pengar, och konfronterade kvinnan med en polisanmälan, ska hon hotat honom till livet.

Kvinnan ska även ha sagt att hon arbetat som modell i USA, att hon därifrån väntade på en större summa pengar och därför skulle kunna betala tillbaka pengarna hon fått av männen.

Kvinnan har medgett att hon lurat männen och och tagit emot pengarna, men att hon haft för avsikt att betala tillbaka. Enligt kvinnan ska hon oavbrutet vara utsatt för hot från maffian, som krävde betalning för sånt som tidigare råkat bli inblandad i.

Men Borås Tingsrätt dömer nu alltså kvinnan till fängelse i 1 år och 6 månader för bland annat bedrägeri och grovt bedrägeri.
Hon ska även betala skadestånd till sina offer på sammanlagt 282 000 kronor.

Kvinnan är sedan tidigare dömd 2005 för bedrägeri och grovt bedrägeri.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".