Ökade trafikköer i Borås

Köerna under rusningstid ökar i Borås. Det är en sakta men ganska stadig ökning av trafiken som vi ser, men några riktiga storstadsproblem det har vi inte, enligt Jörgen Fors, ansvarig för trafikmätningar på Gatukontoret i Borås.
Jämfört med Stockholm och Göteborg är köerna under rusningstid i Borås ingenting. Men särskilt vid Knalleland har det skett en dramatisk ökning av trafiken, berättar Jörgen Fors. Där passerar 35 000 fordon per dygn och det är för att minska köerna som man just nu bygger om korsningen till en rondell, något som också medför köer. Den enda korsning som är mer trafikerad i Borås är Annelundsmotet där R 40 möter Kungsleden. Men orsaken till de köer som du kanske upplever i Boråstrafiken vid halvfemtiden är egentligen inte rödljus och korsningar, utan du själv och dina medtrafikanter säger Jörgen Fors: - Inte sällan kan man se att stockningarna beror på ett felbeteende av trafikanterna, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".