Borås

Vill bojkotta socialnämnden i Borås

Socialnämnden i Borås är i nytt blåsväder. Nu uppmanas vissa av ledamöterna att bojkotta nämndens möten.

Den politiska oppositionen i socialnämnden i Borås uppmanas nu att bojkotta nämndens möten.
Bojkotten är det senaste utspelet i turerna kring den hårt kritiserade nämnden, men den här gången kommer kritiken från nämndens egne vice ordförande, Sven Martinger (S). Han kräver nu att kommunen gör en internutredning av hur Socialnämnden sköts och styrs.

Bråket började för någon vecka sedan då Socialnämndens moderata ordförande krävde att nämndmötena skulle stängas för allmänheten sedan en besökare stört ordningen, ett krav hon senare backat ifrån.

Den händelsen tar dock inte Martinger upp i sitt brev till kommunstyrelsen - däremot tar han upp situationen på Socialkontoret. 
Trots flera uppmaningar från Arbetsmiljöverket har man inte lyckats åtgärda missförhållandena där och därför har kommunen flera gånger tvingats betala skadestånd. Detta ska inte oppositionen i nämnden fått reda på, men Martinger antar dock att majoriteten känt till det hela.

”Varför hålls det hemligt?” frågar Martinger i sitt brev.

Vidare kommer han in på en upphandling av LSS-boenden som ska läggas ut på entreprenad, men där en handikapporganisation belagts med tystnadsplikt. ”Vem beslutade om det?” frågar Martinger i brevet och avslutar med att kräva att konstigheterna i Socialnämnden utreds av kommunens ledning.

Tills vidare uppmanar Martinger till bojkott - det vill säga att socialdemokrater och vänsterpartister inte deltar i Socialnämndens möten.

Läs mer: