Politiker vill stoppa Fest i Borås

Det folkpartistiska kommunalrådet Morgan Hjalmarsson vill stoppa Fest i Borås. På grund av allt fylleri dras kommunens bidrag in.
Trots att 11 personer greps för fylleri och två fall av misshandel anmäldes i går kväll, så anser polisen att en det blev en relativ lugn start på årets Fest i Borås. Men det folkpartistiska kommunalrådet Morgan Hjalmarsson vill stoppa arrangemanget och säger att kommmunens bidrag kommer att dras in. Han hänvisar bland annat till rapporter från fältassistenter om omfattande fylleri och kritiken mot att stadsparken stängs av. Morgan Hjalmarsson vill i stället ha ett annat arrangemang med fler aktiviteter för familjen. - Vi tycker att det här är ett alldeles för stort påhopp, säger Bengt Johansson som jobbar åt företaget Topline Event som arrangerar festen. - Jag vill också klarlägga att fest i Borås inte bara är öldrickande. Fest i Borås består av flera olika delar - valmöjlighet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".