Protester mot alkohol på basket-EM

Politiker i Borås protesterar nu mot förslaget att servera alkohol under basket-EM, som inleds på fredag. Tävlingsledningen har ansökt om att få servera vin och starköl till publiken under matcherna.
Socialdemokraten Bengt Bohlin är vice ordförande i Göta kommundel i Borås, som är den nämnd som ska yttra sig i ärendet eftersom Boråshallen ligger där. Bengt Bohlin menar att alkohol på idrottsevenemang direkt strider mot det drogpolitiska program som Borås antog för ett år sedan. Men de alkoholvänliga krafterna är starka och han säger att det redan står i reklamen för matchen att vin och öl ska serveras, trots att tillstånd ännu inte getts. Han säger också att lokalförsörjningskontorets chef, Kjell Jansson, själv ringt upp Göta kommundelsordförande för att få honom att säga ja till ansökan. Trots att polisen redan kraftigt avstyrkt ett tillstånd fruktar Bengt Bohlin att det blir ja. Kjell Jansson säger till Radio Sjuhärad, att det hör till ett arrangemang av den här storleken att det finns öl- och vinservering.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".