Ovisst för Klockaregården i Fritsla

Framtiden är oviss för äldreboendet Klockaregården i Fritsla. I socialnämnden i Mark finns just nu ingen majoritet för en nedläggning.
Förslaget att lägga ner gruppboendet Klockaregården i Fritsla har fått personalen att protesterat kraftigt och flera andra berörda har reagerat. Dom hävdar att gruppboendet, som är för dementa, är ändamålsenligt och fungerar bra. När socialnämnden skulle klubba igenom nedläggningen ifrågasatte Henry Sandahl i Markbygdspartiet om besparingen verkligen skulle bli så stor som sagts, nästan fyra miljoner på ett år. Därför ville han stoppa nedläggningen och därmed bröts den borgerliga majoritetens enighet. När socialdemokraterna ville se över ärendet och återremittera det så fanns det en stor majoritet för detta. Margaretha Lövgren, moderat ordförande i socialnämnden säger att nedläggningen och flytten av de gamla kommer att klubbas igenom vid nästa möte om några veckor. Men Markbygdspartiets Henry Sandahl säger att han röstar emot nedläggning även när ärendet tas upp på nytt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".