Månstad

Knöt ett band för cykelsamarbete

I dag var det stor uppslutning vid stationsområdet i Månstad när de sista kilometrarna asfalterad banvall invigdes - och Tranemos kommunalråd Crister Persson, som var en av de som höll i invigningen, hade - som sig bör - cyklat till Månstad.

Ulricehamn var tidigt ute med asfalt på den nedlagda järnvägen. Redan 1991 köpte kommunen in mark och började förbereda. Men asfaltera så långt utanför sin egen kommungräns ville man förstås inte - därför slutade asfalten lite snopet mitt i Månstad. Och eftersom Tranemo började med sin asfalt från andra hållet har de åtta kilometrarna mellan Månstad och Limmared legat ogjorda. Men nu är det alltså klart - gemensamt gjort av kommunen, byalaget och månstadborna. För de ställer upp när det behövs - menar bylagets ordförande Tina Yngvesson:
– Det är en annorlunda by med annorlunda folk, det underlättar - och sedan är vi ju ingen stor by heller - gör man inget blir det inget, säger hon.

Annars när det ska invigas saker brukar det klippas band men idag ville man hellre knyta band - så det fick kommunalråden från Ulricehamn Roland Karlsson och Tranemo - Crister Persson göra.
Och månstadbon Märta Johansson tror att banvallen kommer ge fler turister till Månstad:
– I går kom det en familj från Göteborg och en annan från Askersund.

Jenny Hellström
jenny.hellstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista