Skärpta regler för anställningsstopp i Ulricehamn

Ulricehamns kommun trappar upp anställningsstoppet. En utvärdering visar att kommunen hittills inte sparat så mycket pengar på stoppet.
Anställningsstoppet infördes i maj i Ulricehamn i ett försöka att rädda kommunen från ett befarat underskott. Men en utvärdering visar nu att stoppet hittills inte fått så stora konsekvenser. Motsvarande 10 tjänster har sparats in. Förklaringen är att många verksamheter redan tidigare varit försiktiga med att anställa ny personal på lediga tjänster. Dessutom har en del nya anställningar beviljats trots stoppet. Ett exempel är skolan, där en minskning av personalen riskerar de statsbidrag kommunen fått för att få upp lärartätheten. Men nu dras tumskruvarna åt ytterligare från politikernas sida. Personalchefen Christer Lindström säger att det framöver kommer att bli svårare att återbesätta tjänster om nån slutar eller är ledig. Å besparingarna ska framför allt ske bland administration och tjänstemän, medan de som är ute i verksamheten som lärare och undersköterskor fortfarande kan beviljas dispens.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".