Mark lovar fler livsmedelskontroller - på sikt

Förra året gjorde Marks kommun bara livsmedelskontroller på hälften av de ställen man har tillsyn över. Mark hamnar därmed sist vid en jämförelse med de andra Sjuhäradskommuner som redovisat sina siffror. Sven-Erik Bergström, miljöchef i Mark, säger att det inte är bra, men att man tidigare satsat ganska mycket på kontroller och har bra koll på de etablerade ställen som hanterar livsmedel.
Istället är det kontrollerna av nya livsmedelslokaler som tar mycket tid, liksom de allt större rapporteringskraven till livsmedelsverket och EU. Detta i kombination med att man bara har haft en livsmedelsinspektör har gjort att Marks kommun inte hunnit med det årliga besöket på bland annat livsmedelsbutiker och restauranger. Men nu ska det bli bättre. En tjänst ska bli en och en halv, och inspektionerna ska datoriseras. Fast det kan dröja innan Mark hinner med alla inspektioner, eftersom omställningen i sig tar tid.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".