Borås

Sommarjobbet Kanal Boris coolast

En TV-kanal med inriktning på miljö och klimat, det ska fem unga boråsare driva i sommar. Initiativet är taget av Borås Energi och Miljö som vill kommunicera med ungdomar på deras sätt.

Gracia Makinda är en dem som ska driva kanalen som går under namnet Kanal Boris och han säger att det ska bli kul att medverka och hjälpa till ett bättre miljötänk i Borås.

Sommarens coolaste sommarjobb, så kallar Borås Energi och Miljö Kanal Boris som ska bli en tv-kanal med inriktning på miljö och klimat. Fem ungdomar i åldrarna 17-19 år ska utbildas i nyhetsjournalistik och team building innan de drar igång med att producera tv-inslag i sommar.

Målet med kanalen är att fånga ungdomars intresse för miljö-och klimatfrågor via youtube.com.

Jonas Holmberg som är marknadschef på Borås Energi och Miljö berättar att intresset för sommarjobbet varit mycket stort och att ansökningar från norr till söder kommit in.

--  Jag hoppas att de kan uppnå ett stort engagemang för miljö och klimatfrågor bland ungdomarna i Borås och i världen också. Den här kanalen kan ju ses av alla, säger Jonas Holmberg.

Charlotte Brunmark
charlotte.brunmark@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista