Vårgårda

Tydligare krav på nya chefen

Tidigare i våras fick Vårgårdas kommunchef sedan nio år - Kjell Karlsson - sparken, eftersom han inte levde upp till kommunens krav på kommunchef. När kommunen nu ska anlita en ny chef har man tagit fram en särskild kravprofil för att det inte ska bli fel.

Strategiskt tänkande, analytisk förmåga, stor vilja att ska ett för helheten positivt resultat, rak, tillgänglig, utåtriktad och intresserad av människor. Ja, det är några av de krav som Vårgårda kommun tänker ställa på nästa kommunchef. Det var tidigare i våras som Kjell Karlsson, kommunchef i Vårgårda sedan nio år, plötsligt fick kicken. Vi vill att en annan person leder kommunen in i framtiden, sa kommunalrådet Stig-Olov Tingbratt som förklaring då och lät förstå att det fanns ett missnöje med Karlsson.

Men nu har man alltså tagit fram en kravprofil för att nästa chef ska bli rätt. Och förutom det strategiska tänkandet och den analytiska förmågan med mera vill man även att den nya kommunchefen ska leda och samordna kommunens verksamheter så att de bedrivs på ett effektivt sätt och verka för en ekonomi i balans. Ganska självklara grejor eller?

Jenny Hellström
jenny.hellstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista