Sjuhärad

Unika berättelser i Sommarprat

Radio Sjuhärads lista över de lokala Sommarpratarna släpps idag. Ett av de starkaste startfälten någonsin, enligt Ann-Christin Lundberg, programchef på Radio Sjuhärad.

Du kan bland annat höra Malin Sävstam som var i Thailand när flodvågen slog in och Daniel Linde som överlevde två skott i Knutbydramat.

– Det är dramatik, det är egna unika berättelser och spännande personer, säger Ann-Christin Lundberg.

Kändisar som journalisten Elisabet Höglund, fotbollspelaren Victoria Svensson och simmaren Emma Igelström finns med. Alla har de kopplingar på ett eller annat sätt till Sjuhärad.


Överlevde Knutby

Dessutom bjuds det på en rad starka berättelser. Bland annat Daniel Linde som är uppvuxen i Horred. Han överlevde mirakulöst, trots att han blev skjuten med två skott av barnflickan i Knutby för fem år sedan. Att berätta om händelsern i ett eget program var krävande.

– Det gör fortfarande ont, om jag inte hade fått hjälp av min psykolog hade jag nog trott att jag var galen. Kroppen minns och utifrån det skapas smärta.

Helvetet i Thailand
En annan stark berättelse som kommer att höras i Radio Sjuhärad kommer från Malin Sävstam från Borås. Hon miste man och två barn flodvågskatastrofen i Thailand. I sitt sommarprogram berättar hon:

"Strax efter frukosten på annandagen 2004 bröt helvetet loss. På några få sekunder förvandlades paradiset till ett helvetiskt inferno, där ett illaluktande lerigt vatten slog över stranden och slet med sig allt som kom i dess väg"

Mer om alla årets tio Sommarpratare i Radio Sjuhärad kan du läsa om du följer länken nedan. Där finns fakta om alla pratarna, dessutom bilder och smakprov ur många av de kommande programmen.

Mattias Johansson
mattias.johansson@sr.se

Hela listan

Malin Sävstam
15 juni, repris 17 juni

Niclas Sennerteg
22 juni, repris 24 juni

Sanna Mansouri
29 juni, repris 1 juli

Daniel Linde
6 juli, repris 8 juli

Maria Lundborg
13 juli, repris 15 juli

Christer Svedberg
20 juli, 22 juli

Victoria Svensson
27 juli, 29 juli

Elisabet Höglund
3 augusti, 5 augusti

Carl-Axel Ekman
10 augusti, 12 augusti

Emma Igelström
17 augusti, 19 augusti

Måndag 15.03, repris onsdag 10.03 varje vecka i Radio Sjuhärad. Alla program kan laddas hem till en mp3-spelare när de har sänts. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista